vrijdag, 14. oktober 2005 - 22:36

Twee keer rood voor Sparta

Willem II en Sparta wisten vanavond niet tot scoren te komen, maar saai was de wedstrijd allerminst. Sparta eindigde het duel met negen man en de kans waren werkelijk talrijk. Aan beide kanten speelden de keepers een hoofdrol en kwam de verdediging er niet altijd even positief uit.

De eerste helft was voor Willem II met extreem veel bijna open kansen. Achterin bij Sparta leek de organisatie volledig zoek, steeds doken er spelers vrij op voor Ponk. In de tweede helft was het lange tijd andersom en kwam vooral Bouaouzan een aantal keer heel gevaarlijk door. Maar voor Willem II was het Moens die steeds een goal kon voorkomen.

De tweede helft werd steeds grimmiger. Het begon met een keiharde overtreding van Reuser die nog geel kreeg. Jan Michels, die werkelijk voorop ging in de strijd, ging even later over de schreef en deed Hadouir keihard tegen de grond smakken met een duw nadat Michels zelf neergehaald werd. Rood was de rekening die hij van scheidsrechter Koopman kreeg. In de extra tijd kreeg Yuri Rose de rode kaart. Hij kreeg het aan de stok met Bobson die hem een soort provocatieve kopstoot geef die, door het lengteverschil, op zijn keel belandde. Rose sloeg uit reactie en kreeg de rode kaart, Bobson ging vrijuit. Voor Willem II was dit het 250e gelijkspel in het betaalde voetbal.
Categorie:
Tag(s):