vrijdag, 2. september 2005 - 10:38

UFO boven Zwolle?

Zwolle

Geen lichten van een satelliet of vliegtuig, maar lichten van een onbekend vliegend voorwerp. In de avond van woensdag op donderdag werd dit verschijnsel boven Zwolle waargenomen door het echtpaar Hekman. Volgens het echtpaar uit de wijk Assendorp is er door hen een UFO gesignaleerd.

Het blijft gissen maar Gerrit en Coby Hekman weten het zeker. De lichtverschijnselen die zij afgelopen woensdagavond hebben waargenomen zijn van een ‘unidentified flying object’. In de volksmond afgekort tot UFO. Dat het beslist niet om een geintje gaat blijkt ondermeer uit het feit dat Hekman de waarneming voor alle zekerheid heeft doorgegeven aan de Universiteit in Leiden. Wellicht dat er op die bewuste woensdagavond meerdere van dit soort waarnemingen zijn gemeld.

Bij Thales, de vereniging voor weer- en sterrenkunde in Zwolle, bestaat vooralsnog onduidelijkheid over de lichtpuntjes aan de hemel. Een meteoriet wordt uitgesloten. Ook bij de Zwolse politie zijn geen meldingen binnengekomen die het verschijnsel van de familie Hekman kunnen bevestigen. De centralist bij de politie heeft diezelfde woensdagavond wel meerdere satellieten aan de hemel waargenomen. Volgens de familie Hekman ging het woensdagavond om lichten die in een cirkel ronddraaiden met een veel hogere snelheid dan een vliegtuig. De hoogte van de lichten wordt door beiden op ruim acht kilometer ingeschat.

© BON/Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):