dinsdag, 18. oktober 2005 - 18:25

Uitslaande brand in schuur boerderij

St.Odiliënberg

Een uitslaande brand heeft een schuur van de monumentale boerderij ‘Overen’ uit 1700 in St. Odiliënberg in de as gelegd. Rond 15.00 uur werd de brand gemeld, waarop de brandweer uitrukte met 4 tankautospuiten, 4 waterwagens en een ladderwagen. De waterwagens waren nodig, omdat de brand in een buitengebied was. Het merendeel van het vee dat nog in de stal stond kon tijdig door de bewoners en brandweer in een naastgelegen weiland worden geleid. Voor twee kalveren kwam de hulp echter te laat. Zij kwamen om in de vlammenzee.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een tweede stal en het woonhuis. Wel werd een zolderkamer van het woonhuis door de brand verwoest. Verder heeft de woning water- en roetschade opgelopen. De zijmuur van de schuur is door een shovel neergehaald, omdat deze op instorten stond.

In totaal waren zo'n 40 brandweermannen van de korpsen Roermond, Echt, Montfort en Venlo bij de bestrijding van het vuur betrokken. Woordvoerder Huijs van de Sector veiligheid kon nog niets zeggen over een mogelijke oorzaak van de brand.

Burgemeester Evers van Ambt-Montfort heeft de inwoners van de historische boerderij hulp toegezegd bij het te boven komen van deze klap.

© BON/foto's: John Peters
Provincie:
Tag(s):