vrijdag, 23. september 2005 - 14:47

Utrecht kandidaat voor Europees Jeugd Olympisch Festival

Utrecht

Utrecht wil zich kandidaat stellen voor het Europees Jeugd Olympisch Festival in 2011. Dit gebeurt in samenwerking met NOC*NSF. De komende tijd zal hiervoor een voorstel uitgewerkt worden. In oktober besluit NOC*NSF of de gezamenlijke kandidatuur doorgaat. Het Europees Olympisch Comité kiest eind 2006 de gaststad voor het Europees Jeugd Olympisch Festival in 2011.

Het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) is een groot evenement. Dit jaar namen (in Italië) 3.300 jongeren van 14 tot en met 18 jaar deel uit alle Europese landen. Het gaat om negen olympische sporten: atletiek, turnen, volleybal, tennis, zwemmen, wielrennen, judo, basketbal en handbal. Er kunnen natuurlijk allerlei activiteiten voor andere sporten omheen georganiseerd worden.

Utrecht wil zich kandidaat stellen omdat topsportevenementen zoals het EJOF een geweldige opsteker zijn voor het sportieve klimaat in de stad. Zo’n festival stimuleert inwoners van de stad – en met name jongeren – om zelf meer te gaan sporten. De gemeente bevordert dat op allerlei manieren en daar passen grote topsportevenementen goed bij. Rond die grote evenementen worden dan allerlei sportactiviteiten in de wijken georganiseerd. De gemeente en NOC*NSF zien in het EJOF 2011 een unieke kans om een sterke impuls te geven aan jeugdsport en de ontwikkeling van talenten in Utrecht en Nederland.
Provincie:
Tag(s):