woensdag, 28. september 2005 - 7:15

Vaders barricaderen kinderbeschermings-gebouw

Alkmaar

Twee leden van Fathers 4 Justice (F4J) zijn vanochtend gebarricadeerd op het gebouw van de Raad voor de Kinderbescherming in Alkmaar. Beide Superpapa’s, Spiderman en Batman, hebben het gebouw om 6 uur vanochtend beklommen.

Het protest volgt op de beklimming van het Engelse parlement gister. Peter Tromp, woordvoerder van Fathers 4 Justice deelde mee dat de actie zich richt op het verdeelbeleid van minister Donner en zijn kinderbescherming. Een beleid dat kinderen met opzet de helft van hun familie ontneemt.

“Donner heeft nu een kans om beide ouders in het leven van hun kinderen te behouden door de doorvoering van de hervormingsvoorstellen uit het wetsinitiatief op voortgezet gelijkwaardig ouderschap van de VVD niet langer te hinderen� volgens Fathers 4 Justice.

In plaats daarvan voert de kinderbescherming nu zelfs een campagne om buitensluiting en discriminatie van een van de ouders overeind te houden. Zij blijven daarbij kiezen tussen de ouders in plaats van het recht van het kind op beide ouders te beschermen. Daarbij wordt in 9 van de 10 gevallen gekozen voor de moeder en worden kinderen buiten gesloten van de andere ouder, veelal de vader, en de helft van hun familie. De kinderbescherming speelt hierin een dubieuze maar beslissende rol als adviseur van de rechter.
Provincie:
Tag(s):