woensdag, 12. oktober 2005 - 9:51

Van Basten waakt voor onderschatting

Van Basten had na de gewonnen interland in Tsjechië een telefoontje gehad van premier Jan-Peter Balkenende, die hem en zijn ploeg feliciteerde . De twee zijn geen onbekenden van elkaar. Eind november vorig jaar waren ze beiden coach van een jeugdteam in het kader van het project 'Voetbal heeft meer doelen'. Het team dat de minister-president onder zijn hoede had won met 6-3 van de ploeg van Van Basten. De enige nederlaag van de bondscoach.

"Hij heeft ons wat aanwijzingen gegeven en die hebben wij meegenomen. Dat heeft mede geleid tot de kwalificatie'', zei de bondscoach met een glimlach. Van Basten kon zich de kwinkslag permitteren. De sfeer is uitstekend bij Oranje nu de ploeg het WK in Duitsland heeft behaald. Er werd verder vooral gespeculeerd over de opstelling tegen de Macedoniërs, maar Van Basten liet weten dat die zoals gebruikelijk pas op de wedstrijddag wordt bekendgemaakt. Wel liet hij weten dat Arjen Robben zeer waarschijnlijk niet zal spelen vanwege zijn blessure.

De bondscoach weet dat velen een voetbalfeest verwachten in Amsterdam, maar hij waakt voor een verlies aan scherpte. "Het wordt alleen een leuke avond als er ook goed wordt gevoetbald. Macedonië is een lastige ploeg, het enige team waarvan we niet hebben gewonnen. We hebben daar slecht gespeeld en dus is er reden iets recht te zetten. We moeten er alles aan doen om daarin te slagen.''
Categorie:
Tag(s):