maandag, 10. oktober 2005 - 13:17

Van Bommel blijft hopen op WK

Mark van Bommel peinst er niet over om een punt achter zijn interlandcarrière te zetten. Nu Nederland zich defintief heeft geplaatst voor het WK, is dat voor de Barça-speler des te meer reden om zich terug te knokken in de selectie voor het eindtoernooi, volgend jaar zomer in Duitsland.
<BR>
<BR>&quot;Ik zal nooit bedanken voor Oranje voordat ik een groot toernooi heb gespeeld.&#039;&#039;

Van Bommel's positie in het Nederlands elftal is na de uitwedstrijd tegen Roemenië, waarin hij na 49 minuten werd gewisseld omdat hij zijn directe tegenstander te veel zou hebben laten lopen, onderwerp van een breeduitgemeten, landelijke discussie. Diverse voetbalkenners ztten hun vraagtekens bij het passeren van de winnaar van de Gouden Schoen door bondscoach Marco Basten, die vindt dat Van Bommel zich structureel niet aan zijn opdrachten houdt.

Ook zijn club, FC Barcelona, snapt men niets van de situatie van Van Bommel in Oranje. "Mijn positie bij het Nederlands elftal wordt hier in de kleedkamer veelbesproken'', aldus de speler onlangs tegenover de Nederlandse pers. "Mijn medespelers begrijpen er weinig van dat ik niet bij de selectie zit. Het is echter niet aan mij om te oordelen. Ik zou er graag bij zijn op het WK, maar ik heb met Marco de afspraak om dit hele gedoe binnenskamers te houden.''

Strijdlustig of niet, het heeft er steeds meer weg van dat Van Basten definitief een streep door de naam van Van Bommel heeft gezet. Daarmee dreigt de middenvelder voor de derde opeenvolgende keer een groot eindtoernooi mis te lopen. Eerder kwalificeerde Van Bommel zich met Oranje niet voor het WK 2002 in Zuid-Korea en Japen en moest hij ook al het EK van vorige zomer in Portugal aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.
Categorie:
Tag(s):