dinsdag, 30. augustus 2005 - 10:11

Van Bommel wint gouden schoen

Mark van Bommel is gisteravond verkozen tot voetballer van het afgelopen jaar. De middenvelder, nu in dienst van Barcelona, kreeg zijn gouden schoen uit handen van PSV-verzorger Mart van den Heuvel.

De tweede prijs ging maandag naar Feyenoorder Dirk Kuijt; AZ-middenvelder Landzaat veroverde de bronzen schoen.

Feyenoord nam de meeste prijzen mee naar huis, want Kuijt kreeg ook de prijs voor beste schutter van de eredivisie. Hij kwam vorig seizoen 29 keer tot scoren voor de Rotterdamse club.

Daarnaast mocht zijn ploegmaat Salomon Kalou niet geheel onverwacht de Johan Cruijff-prijs, de onderscheiding voor het grootste talent op de Nederlandse velden, ontvangen. Hij werd gelauwerd door bondscoach Marco van Basten, die hem graag mee wil nemen naar het WK in Duitsland. Kalou mag op een door hem gekozen plaats een Cruyff Court laten aanleggen. Dat doet hij in de Ivoriaanse havenplaats Abidjan.

Ook Rinus Michels viel postuum nog in de prijzen. De oud-bondscoach overleed enkele maanden geleden, maar kreeg desondanks toch de oeuvreprijs voor zijn verdiensten in de voetbalsport. Hans van Breukelen ,keeper in het elftal dat onder leiding van Michels in 1988 Europees kampioen werd, nam de prijs uit handen van UEFA-baas Lennart Johansson in ontvangst.
Categorie:
Tag(s):