vrijdag, 26. augustus 2005 - 12:09

Van der Meyde naar Everton

Andy van der Meyde vertrekt per direct naar Everton. Onze landgenoot ondergaat een medische keuring in Liverpool en zal later op de dag worden gepresenteerd.

De vleugelspits is zelf reeds tot een akkoord gekomen met de club uit de Premiership. Zijn club Internazionale en Everton moeten nog wel tot een akkoord komen. Waarschijnlijk komen de partijen tot een transfersom van 3 miljoen euro.

De 25-jarige vleugelspits leek in mei al te vertrekken naar de verrassing van het afgelopen seizoen, maar toen ketste een overgang op het laatste moment toch af. Everton heeft nu een succesvolle nieuwe poging ondernomen.

Van der Meyde speelt bij Inter geen rol meer in de toekomstplannen van trainer Roberto Mancini. In 2003 tekende de 17-voudig international, die onder bondscoach Marco van Basten niet meer werd opgeroepen, een vierjarig contract in Milaan, maar erg succesvol was zijn poging. Ook Ajax ondernam vorig jaar een mislukte poging om de speler terug te halen naar Amsterdam. In de zomermaanden leek hij naar Monaco en Bolton Wanderers te vertrekken, maar ook die transfers strandden.

Everton hoopt vandaag ook de huur van Matteo Ferrari rond te krijgen. De Italiaanse international wordt voor een jaar geleend van AS Roma.
Categorie:
Tag(s):