maandag, 17. oktober 2005 - 19:50

Van der Vaart drie duels geschorst

Rafael van der Vaart moet een schorsing van drie wedstrijden uitzitten. De aanvaller van Hamburger SV kreeg zaterdag na het duel met VfL Wolfsburg een directe rode kaart. Scheidsrechter Wolfgang Stark zag in de Nederlands international de aanstichter van een opstootje. Van der Vaart kreeg tevens een boete van 10.000 euro.

HSV leed zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen in de Bundesliga. Na afloop ontstond een opstootje, nadat Van der Vaart verdediger Maik Franz in de rug aanstootte. Vervolgens was Wolfsburg-trainer Holger Fach er als de kippen bij om de oud-Ajacied in zijn nekvel te grijpen. Daarna ontstond een ongecontroleerd duw- en trekspel over en weer. Stark gaf zowel van der Vaart als Franz een rode kaart.

Franz kreeg van de Duitse voetbalbond twee wedstrijden schorsing en Fach moet het komende competitieduel tegen Schalke 04 vanaf de tribune bekijken. Ook kreeg de trainer eenzelfde geldboete als Van der Vaart. De spelmaker van HSV mist de wedstrijden tegen Borussia Dortmund, Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach.
Categorie:
Tag(s):