dinsdag, 1. november 2005 - 21:21

Verdachte in zaak Pongs vrij

Maastricht

De 49-jarige vrouw die onlangs werd aangehouden in de onopgeloste moordzaak van Isabelle Pongs uit Landgraaf, is dinsdag door justitie weer vrijgelaten. Dit heeft het Openbaar Ministerie dinsdag meegedeeld. De vrouw werd vorige week aangehouden.

De politie hield de vrouw aan, nadat zij tegenover de politie specifieke uitlatingen had gedaan omtrent het overlijden van de Landgraafse opticien vorig jaar. Vorige week startte een DNA-onderzoek onder mannen, omdat op de plaats van de moord mannelijk DNA is gevonden tijdens het technisch onderzoek. Aangezien de vrouw een geslachtverandering heeft ondergaan, werd zij benaderd om ook DNA af te staan. De uitlatingen die zij toen deed waren voor politie en justitie aanleiding om haar aan te houden.

De vrouw kwam kort na de moord ook al in beeld tijdens het onderzoek, maar destijds was er onvoldoende bewijs haar als verdachte aan te merken.

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft het DNA van de transseksuele vrouw onderzocht. Dit onderzoek toonde aan dat het DNA van de vrouw niet overeenkomt met het genetisch materiaal dat werd gevonden op de plaats van het delict.

Het grootschalige onderzoek, waarbij op vrijwillige basis van 190 mannen DNA wordt afgenomen, wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):