donderdag, 4. augustus 2005 - 16:46

Verdachte na schorsing overleden

Utrecht

Op donderdag 28 juli jongstleden heeft de politie een 54-jarige inwoner van Maarssen aangehouden op verdenking van een strafbaar feit in de zedensfeer. Aanleiding van deze zaak waren signalen die het bestuur van een Utrechtse sportvereniging, waar de man werkzaam was, ontving. Het bestuur heeft hierop zijn verantwoordelijkheid genomen en bij politie melding gemaakt van de signalen.

Uit het onderzoek, dat de politie hierna startte, kwam naar voren dat de man een aantal seksueel getinte e-mailberichten had gestuurd naar - voorzover tot nu toe bekend - twee minderjarige leden van de sportvereniging. Na de aanhouding op 28 juli 2005 is de man gehoord waarbij hij een bekennende verklaring heeft afgelegd.

Op maandag 1 augustus 2005 is de man voorgeleid aan de rechter-commissaris te Utrecht. Deze besloot dat de verdachte in bewaring moest worden gesteld en dat dit voorarrest met onmiddellijke ingang en op voorwaarden kon worden geschorst in afwachting van latere berechting. Daarop is de man in vrijheid gesteld.

Later die dag is bekend geworden dat de betrokken Maarssenaar op het spoortraject Maarssen – Breukelen dodelijk is verongelukt. Het onderzoek zal worden afgerond. De strafrechtelijke zaak tegen de man zal worden geseponeerd.
Provincie:
Tag(s):