dinsdag, 13. september 2005 - 20:42

Verdachte van brandstichtingen aangehouden

Bergen op Zoom

Een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom is maandag aangehouden op verdenking van brandstichting. In de maanden juli en augustus hebben enkele branden in de omgeving van de Augustalaan en het Benedenbaantje om begrijpelijke redenen de nodige onrust veroorzaakt onder de bewoners. Verschillende coniferen, die vaak dicht tegen de bebouwing aanstaan, zijn in brand gestoken en ook twee auto’s brandden volledig uit. In een van de gevallen richtten de vlammen bovendien grote schade aan een carport en een garage.

De politie heeft in alle gevallen getuigen gehoord. Dit leverde telkens weer verschillende puzzelstukjes op, waarmee men uiteindelijk de legpuzzel heeft kunnen leggen. Waarmee maar weer eens bewezen is dat ook kleine, schijnbaar onbeduidende informatie, zoals het geluid van een motor, uiteindelijk een belangrijke bijdrage kan leveren aan een politieonderzoek!

De verdachte heeft inmiddels tegenover de politie toegegeven bij enkele branden betrokken te zijn geweest. De politie zet het onderzoek voort. ©BON
Provincie:
Tag(s):