woensdag, 5. oktober 2005 - 12:36

Verhoogde bruggen bij Roosteren weer geopend

Roosteren

Met het doorknippen van een lint opende gedeputeerde Mat Vestjes woensdagochtend de verhoogde brug over het Julianakanaal bij Roosteren. Tevens werd hiermee ook de verderop gelegen brug over de A2 geopend. De bruggen werden in het kader van project Bottleneck Infra de afgelopen vijf maanden aangepast. Het project houdt verder in een nieuwe op- en afrit naar de A2 bij Oud Roosteren en aanpassing van de N297 bij Born. Hier wordt de Rijksweg doorgetrokken naar Duitsland.

De afgelopen vijf maanden was de provinciale weg vanuit Maaseik bij Roosteren afgesloten voor het wegverkeer. Fietsers en voetgangers konden wel nog gebruik maken van de oversteek. Omdat de bouwwerkzaamheden tijdens de bouwvak niet zijn stilgelegd, is het hele project een maand eerder klaar dan gepland. Volgens Vestjens was het ‘belangrijk dat de brugverhogingen niet alleen technisch goed maar vooral snel werden uitgevoerd. Daarom is in recordtempo ervoor gezorgd dat de bruggen weer open kunnen voor alle verkeer’.

Door de ophoging met drie meter van de brug over het Julianakanaal kunnen in het vervolg ook binnenvaartschepen hoger geladen worden met containers. Dit komt het goederenvervoer over water ten goede.

© BON/Foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):