vrijdag, 16. september 2005 - 6:30

Verlies voor Willem II en Heerenveen

SC Heerenveen heeft zich in de eerste ronde van de UEFA Cup een slechte uitgangspositie verschaft door uit met 2-0 bij Banik Ostrava te verliezen.

De Tsjechen troefden SC Heerenveen in de eerste helft op alle fronten af en kwam verdiend op een 2-0 voorsprong. Klimpl kopte in de 29ste minuut raak en Magera mocht vlak voor rust een penalty nemen. Klaas Jan Huntelaar had de stand een beter aanzien kunnen geven. De spits scoorde wel in de 62ste minuut maar het doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. De Friezen kregen nog wel wat kansjes via vrije trappen van Ugur Yildirim, maar gevaarlijk werd de ploeg van trainer Gertjan Verbeek eigenlijk nooit. SC Heerenveen heeft over twee weken een flinke kluif aan Banik.

Willem II verloor kansloos bij AS Monaco. De Fransen kwamen gemakkelijk op voorsprong via doelpunten van Oliver Kapo en Adebayor. Een grotere zorg dan de nederlaag is voor Willem II het uitvallen van opnieuw een basisspeler. Arvid Smit moest zich in de eerste helft laten vervangen door Sven Delanoy. Het is nog onduidelijk wat de middenvelder, gehuurd van PSV, precies heeft.