maandag, 19. september 2005 - 11:00

Verschil tussen Zwolle en Hengelo: Life in the city

Zwolle/Hengelo

Twee steden in de provincie waar eenzelfde evenement wordt georganiseerd. In Hengelo kwam het publiek massaal maar in Zwolle was de belangstelling mager. Voor organisator Dennis Weener, Zwollenaar, heeft zijn evenement ‘Life in the city’ wel degelijk bestaansrecht. Jammer voor Zwolle want Weener gaat met zijn succesvolle formule eerst Groningen en Maastricht aandoen. Is Zwolle slachtoffer van een traag en weinig meedenkend gemeentelijk beleid?

Volgens organisator Weener is de formule van mode, muziek en dans een aansprekend concept. Kwamen er begin dit jaar in Zwolle slechts een paar honderd bezoekers naar de WRZV hallen, in Hengelo bleef de teller rond de 40.000 bezoekers staan. Vooral de strenge regelgeving en het feit dat er in Zwolle voor nagenoeg alles betaald moet worden is volgens Weener mede debet aan de geringe belangstelling voor zijn evenement in de Overijsselse hoofdstad. Dat staat in schril contrast met het enthousiasme en de vele support die hij in Hengelo mocht verwelkomen. De succesvolle organisator laat zich echter niet zo snel uit het veld slaan.

Eerst gaat zijn formule op tournee naar Groningen en Maastricht. Mocht Weener het gevoel krijgen dat in zijn thuisstad een herkansing van het evenement haalbaar is dan zal hij niet schromen om Zwolle weer in zijn rijtje op te nemen. Met 40.000 bezoekers heeft Hengelo bewezen dat een combinatie van uitgaan voor het hele gezin, overdag de kinderen en s-avonds de volwassenen, een geslaagde vondst is.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):