donderdag, 20. oktober 2005 - 13:30

Verstappen ziet kansen in Estoril

Jos Verstappen is vandaag hoopvol vertrokken naar Estroril, waar dit weekend de derde race in de A1GP series verreden zal worden in Portugal. De sfeer binnen het Nederlandse team is goed en men hoopt in Portugal eindelijk eens het geluk mee te hebben. Verstappen werd in de sprintraces van beide Grand Prix van de baan getikt, waardoor de Nederlander in de feature race van zowel Brands Hatch als de Lausitz Ring achteraan moest starten.

"Als ik de pech die we in de sprintraces hebben gehad in Engeland en Duitsland, nu achter me kan laten dan ga ik er natuurlijk niet vanuit dat ik tijdens de feature race wéér achteraan moet starten." Verstappen zal het er niet voorzichtiger aan door gaan doen: "Als je dat doet, dan kun je beter thuisblijven. Dat wil niet zeggen dat je er als een dolle in moet vliegen. Wat dat betreft ben ik tijdens de sprintraces vrij behouden gestart. Maar ja, als je er dan twee keer van achteren wordt afgetikt, dan houdt alles op. En die ongelukken zijn niet veroorzaakt doordat ik vroeg remde, ofzo. Maar je hebt in het veld met een aantal jonge, onervaren coureurs te maken en dan kunnen die dingen gebeuren. Botte pech noem ik het maar. Óók voor het team, dat werkt keihard en dan gebeurt er zoiets. Maar nogmaals, we gáán er gewoon weer voor."

Het circuit van Estoril is niet nieuw voor de Nederlander: "Ik ken Estoril redelijk goed. Ik heb in 1993 tijdens een test mijn F1 debuut gemaakt in een Footwork, die rondetijden van mij maakten toen wel indruk", zo vertelt Verstappen, die toen 21 jaar oud was. "Het circuit is wel veranderd met de jaren. Er zijn wat langzamere bochten bijgekomen, om maar eens wat te noemen. Gelukkig zitten er nog een paar lange, rechte stukken in het circuit. Genoeg mogelijkheden om in te halen dus." Verstappen reed in 1994 ook al eens op het Portugese circuit om er een jaar later weer terug te keren.

Verstappen is blij dat Jeroen Bleekemolen de tweede wagen zal besturen om extra data te verzamelen voor het Nederlandse team: "Jeroen rijdt 2 x 40 minuten en dat levert altijd waardevolle data op, ook in vergelijkende zin met mijn auto en mijzelf, als coureur. Met de acties van Jeroen op de baan gaan we dus alleen maar vooruit. Ik heb er heel veel zin in. Het team is super gemotiveerd. Met zijn allen werken we keihard aan een goed resultaat. We moeten elkaar nog wat tijd gunnen. Natuurlijk komen we nog wat ervaring tekort om nu reeds alles uit de auto te halen, maar we hebben uitstekende monteurs. En Jan Lammers weet als teambaas iedereen enorm te motiveren. We hebben de afgelopen weken al aardig wat progressie geboekt. De stijgende lijn zit erin. Er gaan nog leuke dingen gebeuren�, aldus een gemotiveerde Verstappen.
Categorie:
Tag(s):