zaterdag, 13. augustus 2005 - 10:18

'Vier Hofstadleden solliciteerden op Schiphol'

Schiphol

Vier leden van de Hofstadgroep zijn actief op zoek naar werk geweest op Schiphol. Intussen verzamelden zij informatie over het plegen van aanslagen op de luchthaven.
<BR>Bij één van de leden wist de AIVD in 2002 te voorkomen dat hij een zogenaamde &#039;vertrouwensfunctie&#039; op Schiphol kreeg. Dat blijkt uit vertrouwelijke politiedossiers zo schrijft het Nederlandse Dagblad zaterdag.

Twee van de vier hoofdverdachten, Zakaria T. en Ismail A. hebben volgens de justitie een terroristisch opleidingskamp in Pakistan bezocht. De AIVD gaf een bedrijf op Schiphol waar Zakaria T. al was aangenomen een negatief advies.

Achmed H. werkte op Schiphol Plaza in de taxfree-zone. Achmed H., die door Justitie wordt gezien als de computerexpert van de Hofstadgroep, verzamelde op zijn laptop ook krantenartikelen over het plegen van aanslagen op Schiphol. Hij was tevens kamergenoot van Mohammed B, de onlangs tot levenslang veroordeelde moordenaar van Theo van Gogh.

Alle vier de verdachten willen, zo blijkt uit verhoren, niets zeggen over de reden waarom zij op Schiphol wilden werken en beroepen zich op het zwijgrecht.

Van Mohammed B. was al eerder bekend dat ook hij op Schiphol wilde werken. In 1998 voorkwam een neagtief advies van de Haagse politie dat hij als bewaker bij het bedrijf Group 4 Falck aan de slag kon.

© BON
Provincie:
Tag(s):