zaterdag, 15. oktober 2005 - 21:09

Vier kinderen betrokken bij ernstig ongeval A67

Venlo

Bij een ernstig verkeersongeval op de A67 ter hoogte van knooppunt Zaarderheiken bij Venlo is zaterdagmiddag rond 17.30 uur een 10-jarig meisje uit Goes ernstig gewond geraakt. Ze zat samen met haar 32-jarige moeder en haar twee broertjes (1 en 6 jaar oud) en haar 8 jaar oude zusje in een personenauto die op een file inreed. Waarschijnlijk bemerkte de moeder de file, die wegens wegwerkzaamheden was ontstaan, te laat op. Het voertuig schoof door de aanrijding gedeeltelijk onder de vrachtwagen met oplegger.

Het 1-jarige jongetje raakte niet gewond, zijn 8-jarige zus brak een arm en liep een hersenschudding op en zijn 6-jarige broer werd met een beenbreuk naar het ziekenhuis vervoerd. De moeder werd met een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis.

De moeder kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Twee Duitse artsen die op dat moment in de file stonden hebben eerste hulp verleend aan de slachtoffers. Er werden vijf ambulances ingezet en het 10-jarige meisje werd per traumahelikopter naar het academisch ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.

Door het ongeval was de rijbaan tot 19.00 uur gestremd voor alle verkeer. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld.

© BON/Foto's: John Peters
Provincie:
Tag(s):