zondag, 28. augustus 2005 - 9:45

Vijf aanhoudingen en twee gewonden op kermis

Katwijk

Op de laatste kermisdag in Katwijk zijn er relletjes uitgebroken tussen groepen jongeren en de politie. Hierbij zijn twee mensen gewond geraakt en vijf aanhoudingen verricht. De ruzie was in eerste instantie ontstaan tussen groepen jongeren uit Lisse en Katwijk. Na interventie van de politie keerden de Lissenaren huiswaarts. Maar nu keerde de woede van de jongeren zich tot hen en werden ze bekogeld met flessen en stenen.

Agenten uit Rotterdam, Leiden en Haaglanden kwamen ter assistentie naar Katwijk. Inmiddels was de groep raddraaiers uitgegroeid tot zo’n 100 jongeren die met flessen, bloempotten, stoeptegels en dranghekken gooiden. De politie voerde charges uit en heeft vijf mensen aangehouden. Rond 0.45 uur waren de groepen uiteengedreven. De politie onderzoekt de toedracht en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Begin augustus was het ook al raak op de kermis in Nootdorp. Groepjes autochtone en allochtone jongeren raakten toen meerdere avonden slaags met elkaar. Burgemeester Buddenberg van Pijnacker-Nootdorp besloot toen de Mobiele Eenheid achter de hand te houden om verdere ongeregeldheden te vooromen.

©BON / archieffoto Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):