donderdag, 29. september 2005 - 12:28

Vliegen in een Dakota boven Zwolle

Zwolle

Komende zaterdag wordt voor een aantal fervente luchtvaartliefhebbers een dag om naar uit te kijken. De Dutch Dakota Association (DDA) biedt de mogelijkheid om voor een pittige prijs van 125 euro in een DC-3 Dakota over de stad te vliegen.

Vanaf luchthaven Lelystad zal aanstaande zaterdag, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, meerdere keren worden opgestegen voor een vlucht boven je eigen woonomgeving. Het bijzondere aan de vlucht is de uitvoering ervan. Vliegen in een echte Dakota is niet voor iedereen weggelegd. Op een hoogte van 1500 voet, ongeveer 450 meter, blijft het uitzicht naar benden zo goed dat er vanuit het vliegtuig gedetailleerd gekeken kan worden naar je eigen woonomgeving.

De vlucht van de Dakota loopt vanaf Lelystad via de gemeenten Dronten, Kampen, Zwolle, Hoogeveen en Meppel. Per vlucht biedt de Dakota plaats aan 25 passagiers. De opbrengst van deze dagvluchten wordt door de DDA aangewend voor het behoud van historisch vliegend erfgoed. Geïnteresseerde luchtvaartliefhebbers kunnen voor reserveringen bellen: 020-6041845

© BON/Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):