woensdag, 7. september 2005 - 12:15

Vrouw (57) overlijdt na botsing met trein

Roosendaal

Dinsdagmiddag is een 57-jarige vrouw uit Roosendaal om het leven gekomen, nadat zij was geschept door een trein. De vrouw kwam vanaf de Willem Dreesweg en wilde met haar fiets de spoorwegovergang bij de Heerma van Vossstraat oversteken, toen zij werd gegrepen door een trein, die met volle snelheid in de richting van station Roosendaal Centraal reed. De vrouw was op slag dood. Verschillende mensen, waaronder minderjarigen, waren getuige van het schokkende ongeval, voor hen is slachtofferhulp geregeld.

Hoewel de politie zich terdege realiseert dat veel doorgaand verkeer gebruik maakt van de bewuste spoorwegovergang, was zij onaangenaam verrast door het onbegrip dat veel weggebruikers toonden, toen bleek dat zij een andere weg naar hun bestemming moesten zoeken. Veel mensen realiseren zich wellicht niet dat direct na zo’n ongeval door specialistische politiemensen een gedegen technisch onderzoek verricht moet worden om de exacte toedracht van een ongeval te kunnen vaststellen. Alleen op die manier kan onder meer worden beoordeeld wie in hoeverre verantwoordelijk is voor een dergelijk noodlottig ongeval. Zo wordt bijvoorbeeld de vindplaats van diverse brokstukken nauwkeurig vastgelegd en wordt door medewerkers van Pro-rail de technische staat van de diverse onderdelen van de spoorwegovergang gecontroleerd.

Ook bij de spoorwegovergang ter hoogte van de Vijfhuizenberg waren de spoorbomen enige tijd gesloten. Niet alleen de trein, die bij het ongeval betrokken was, maar ook een passerende trein bevonden zich echter nog op het betreffende baanvak. Desondanks riskeerden meerdere weggebruikers hun leven door tussen de spoorbomen door hun weg te vervolgen. Om 18.00 uur kon de spoorwegovergang bij de Heerma van Vossstraat weer voor het wegverkeer worden geopend. Korte tijd later kon ook het treinverkeer weer worden hervat. ©BON - archieffoto:Henk van den Berg
Provincie:
Tag(s):