dinsdag, 6. september 2005 - 9:41

Vrouw gevlucht uit bestelbusje

Rhenen

Op dinsdagochtend 26 juli 2005 werd een vrouw onder bedreiging meegenomen in een bestelbusje. Zij kon later vluchten. De politie heeft een compositietekening van de verdachte gemaakt en een goede omschrijving opgesteld van de bestelbus waar de man in reed.

Omstreeks 02.00 uur fietste een 19-jarige vrouw uit Rhenen over de Cuneraweg. Bij de fietstunnel aan de Cuneraweg ter hoogte van de Rondweg Oost Veenendaal stond een bestelbus stil op het fietspad. De vrouw moest hierdoor stoppen. Een man stapte uit en bedreigde haar. De vrouw moest van de man in zijn voertuig stappen. De bestelbus reed vervolgens in de richting van Veenendaal. De vrouw wist tijdens de rit het portier te openen en liet zich uit het busje vallen. Door deze valpartij liep zij verschillende verwondingen op. De verdachte reed vervolgens door.

De politie startte een uitgebreid onderzoek en het slachtoffer werd uitgebreid gehoord, evenals een aantal getuigen. Op basis daarvan is een omschrijving van de verdachte en zijn bestelbus gemaakt.

Signalement verdachte

Blanke man, 30 à 40 jaar oud, normaal postuur, grijs groene ogen, wat ingevallen wangen, donkerblond onverzorgd haar met daarop een opvallend gebreid opgerold donkerkleurig mutsje. Voorts had hij stoppels (ongeschoren). Een rechercheteam van de politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen of personen die menen de omschreven verdachte in combinatie met het busje te kennen, contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug: telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):