zaterdag, 27. augustus 2005 - 12:45

Vrouw steekt zichzelf in brand

Heerenveen

Een 36-jarige vrouw uit Heerenveen is vrijdagavond overleden nadat zij haar huis, en als gevolg daarvan zichzelf, in brand had gestoken. De politie had de melding gekregen dat de vrouw haar woning aan de Brekken mogelijk zichzelf in brand zou steken. Toen twee agenten omstreeks 19.20 uur polshoogte gingen nemen, zagen zij dat de vrouw in de woning een jerrycan omgooide.

Een van de agenten sloeg nog een ruit in om naar binnen te gaan en de vrouw voor haar wanhoopsdaad te behoeden. Op dat moment stak ze echter de vloeistof in brand waarop er een steekvlam volgde en de vrouw en de woning direct in brand vlogen.

Door de hitte lukte het de twee agenten niet meer bij de vrouw te komen. De agenten raakten door rond vliegend glas gewond en moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen. De 36-jarige vrouw overleed ter plaatse.

Aanvankelijk ging het gerucht dat er nog een tweede persoon in de woning zou zijn. De woning werd direct door de brandweer doorzocht maar er was niemand binnen. Door de politie wordt een nader onderzoek naar de brand en de aanleiding ingesteld. ©BON/foto’s: DASfotografie
Provincie:
Tag(s):