vrijdag, 21. oktober 2005 - 9:11

Vuurwapen, messen, bijl en drugs in Wallengebied

Amsterdam

Bij preventieve wapencontroles in het Wallengebied namen politiemensen van het Ondersteuningsteam Binnenstad en het Horeca Interventie Team(HIT) woensdagavond 11 wapens en verdovende middelen in beslag. Bij de acties werden circa 50 politiemensen ingezet. 319 Personen werden gefouilleerd en 31 auto’s werden doorzocht. Ook drie horecagelegenheden werden aan een onderzoek onderworpen. Er werden 16 mensen aangehouden.

Woensdagavond tussen zeven en twaalf uur werd in het Wallengebied gericht gecontroleerd op handel in verdovende middelen en verboden wapen bezit. Naar aanleiding van observaties werd een aantal dopedealers gearresteerd. Daarnaast werden binnen het Wallengebied 319 personen preventief gefouilleerd. Dit leverde een vuurwapen, 9 steekwapens en een bijl op. Bij de straatdealers werden circa 30 bolletjes met vermoedelijk verdovende middelen en tientallen XTC-pillen aangetroffen. Er werden 16 arrestaties verricht.

Twee mensen zitten nog vast op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Een 68-jarige man die een vuurwapen (gas-alarmwapen) bij zich had is ingesloten op grond van overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

© BON / archieffoto
Provincie:
Tag(s):