woensdag, 19. oktober 2005 - 13:18

VVD Zwolle zet 'X-factor' kandidaten in

Zwolle

De gemeenteraadsverkiezingen van 2006 beloven een keiharde strijd om de gunst van de lokale kiezer te worden. De VVD Zwolle laat geen middel onbenut en gaat de strijd in met een kandidatenlijst met daarop personen die over de zogeheten x-factor beschikken. Naast oud burgemeester Jan Franssen, nu Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, staan op de voorlopige kandidatenlijst ook opvallende andere namen.

Zwollenaren met een lokale bekendheid, ook wel BZ-ers genoemd, bepalen voor een niet gering deel de kandidatenlijst van de Zwolse afdeling van de VVD. Zo is oud burgemeester van Zwolle, Jan Franssen, gevraagd om op plaats dertig als lijstduwer voor de komende gemeenteraadsverkiezingen te fungeren. Maar ook Hans Borrel, Marc Corporaal en de voormalige TROS presentator Gerrit van der Kooy zijn benaderd om de Zwolse lijst meer impact te geven. Daarmee wordt tevens duidelijk dat de partij zich sterk gaat richten op het lokale uitgaansleven.

Immers, zowel Borrel, Corporaal als ook van der Kooy hebben enige reputatie opgebouwd met betrekking tot de lokale horeca. Borrel, ooit gekozen tot horecaondernemer van het jaar, en Corporaal zijn op dit moment zeer actief binnen de Zwolse horeca. En kandidaat Gerrit van der Kooy schrijft wekelijks een horecacolumn in huis-aan-huis krant de Swollenaer. Het inzetten van bekende personen of aansprekende mensen om bepaalde doelen te bereiken is de laatste jaren steeds succesvoller gebleken. Vooral als het goede doelen betreft, zoals de huidige SHO actie voor de aardbeving in Pakistan, Afghanistan en India.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):