zondag, 9. oktober 2005 - 16:55

Warm welkom voor Koningin in Drenthe

Assen

Het was in de Drentse hoofdstad en het gevangenisdorp Veenhuizen zaterdag groot feest, tijdens het bezoek van de koningin. De koningin was overigens niet met de helikopter naar Assen gekomen maar met de auto vanwege de mist. Hier was overigens direct al goed op ingespeeld want om klokslag 12 uur arriveerde ze bij het Ontvangershuis van het Drents museum. De commissaris van de koningin in Drenthe Relus ter Beek en de burgemeester van Assen Dinie van Ass begroetten de koningin. Petra Drost bood de koningin vervolgens bloemen aan. In het ontvangershuis vond een gesprek plaats tussen het college van gedeputeerde staten en de koningin.

Verder bracht de koningin een bezoek aan het jonkgood festival dat in Assen werd gehouden en geheel is toegespitst op activiteiten voor jongeren. De jongeren stonden in Drenthe dan ook centraal tijdens haar bezoek. Ook zongen basisschool leerlingen een OMKM-rap. Overigens stonden de Assenaren rijen dik langs de route die de koningin volgde. Ze kreeg heel wat bloemen toegestopt en was hier zichtbaar verguld mee. Als de provinciebezoeken in het kader van haar ambtsjubileum een charme-offensief is, is dit zeker in Drenthe gelukt.

Na Assen werd met de koninklijke bus koers gezet naar het gevangenisdorp Veenhuizen, waar ondermeer het gevangenismuseum werd bezocht. Volgens de NOS zou er tijdens het bezoek met een ei naar de koningin zijn gegooid. Een 17 en een 18 jarige jongen zijn vlot hierna aangehouden door de politie. Het ei trof overigens geen doel, maar een begeleidende dame kreeg wat spatten op haar jurk. Na haar bezoek aan Veenhuizen vertrok ze vanaf het plaatselijk sportveld met de helikopter weer naar huis.

© BON / FBF.NL foto's:Harm Meter
Provincie:
Tag(s):