woensdag, 9. februari 2005 - 11:22

Weer commotie over sportbroekje André de V.

Enschede

Dinsdag sprak de rechtbank de twee 'dissidente' klokkenluiders van het tolteam vrij van meineed. De twee rechercheurs beweerden dat andere leden van het tolteam hadden gesold met het rode sportbroekje van André de V. en er zo belangrijk bewijsmateriaal verloren is gegaan.
<BR>Het hof erkend nu ook dat er onzorgvuldig met dit broekje moet zijn omgesprongen.

Rechercheurs de Roy van Zuydewijn en Paalman beweerden dat hun collega's het rode sportbroekje van André de V. (vol met kruitsporen) uit de plastic verpakking hebben gehaald en het op hun hoofd hadden gezet, en er zo een carnavalesk lolletje mee hebben uitgehaald. Andere leden van het tolteam ontkenden dit waarna de rechercheurs geschorst werden. Advocaat Meijers van directeur Pater van SE Fireworks klaagde de rechercheurs vervolgens aan voor meineed.
Gisteren zijn zij daarvan vrijgesproken.

Het hof erkent nu dat er met het sportbroekje inderdaad onzorgvuldig moet zijn omgesprongen, maar of het ook op het hoofd is gezet valt niet te bewijzen. Deze conclussie werd ook al getrokken in een rapport van de politie midden-Gelderland en de rijksrecherche. Tweede-kamerleden hebben onlangs gepleit voor openbaarmaking van deze twee rapporten. De hoofdcommissaris Deelman van de politie Twente weet nog niet of de schorsing van de twee rechercheurs nu wordt opgeheven, en wil de stukken eerst rustig bestuderen nu de rechtbank ze heeft vrijgesproken van meineed.
© BON/ tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):