donderdag, 15. september 2005 - 11:51

Weer inzamelingsactie voor zuurstof-therapie

Haaksbergen

De ouders van Charissa van Rijssen uit Enschede waren de eersten die een inzamelingsactie hielden om hun gehandicapte dochter in Amerika een zuurstoftherapie te laten ondergaan. Daarna volgde Myrthe uit Kampen, en nu is er weer een inzameling gaande voor Kim uit Haaksbergen. Als er één schaap over de dam is ........

Charissa kreeg veel publiciteit met het inzamelen van geld voor een trip naar Amerika en het verblijf aldaar. Met een zuurstoftherapie zou de geestelijk en lichamelijk gehandicapte 24-jarige Charissa weer grotendeels genezen. Ze is onderhand terug en ze is er inderdaad veel op vooruit gegaan maar toch minder dan haar ouders verwachten. Ze gaan nu verder met het opzetten van eenzelfde kliniek in Nederland.

Even later volgde een actie voor Myrthe uit Kampen. Ook zij zit nu in Amerika, mede door steun van Hilbrand Nawijn die ook van oorsprong uit Kampen komt. Die deed een oproep in het programma van Harry Mens en het benodigde geld kwam mede hierdoor binnen.

En nu is er de 14-jarige Kim uit Haaksbergen wiens ouders haar ook een zuurstoftherapie willen laten ondergaan. Zij verdronk op 1-jarige leeftijd bijna in de vijver van haar oma, sindsdien is zij lichamelijk en geestelijk gehandicapt. Aankomende zondag is er een groots benefietconcert met country-artiesten bij Haaksbergen. De entree is € 9,= en de organisatie hoopt zo € 10.000=, binnen te halen voor Kim.
Eén van de optredende artiesten zijn Ben en Carmen Steneker.

tekst/foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):