zaterdag, 27. augustus 2005 - 18:32

Weer uitgaansrellen op de Brink

Deventer

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het weer tot uitgaansrellen gekomen op de Brink in Deventer, er waren zo'n 100 mensen bij betrokken. Een 22-jarige man is met een mes in zijn rug gestoken. Er zijn zeven mensen opgepakt. De politie weet nog niet wat precies wat de aanleiding is. Het is wel vaker raak aan het eind van een stapavond op de Brink.

Op 28 maart moest de politie ingrijpen en gebruik maken van de wapenstok, pepperspray en charges uitvoeren nadat twee groepen mensen met elkaar op de vuist waren gegaan. Aanleiding hiervoor was een ongewenste aanraking van een jongen bij een meisje. Voor en tegenstander begonnen te vechten die zich vervolgens allemaal tegen de politie keerden. Er was zo'n 100 man bij betrokken

Op 12 juni klom een man met psychische problemen naar de centrale as van een reuzenrad en omstanders begonnen de man aan te moedigen om te springen. Dronken publiek maakte het de politie moeilijk om de man er weer uit te krijgen. De man werd zo kwaad op het sensatiebeluste publiek dat hij met lampen begon te gooien.

©BON/Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):