woensdag, 3. augustus 2005 - 23:16

Weer wietplantage in pand Johnny Hoes

Weert

Woensdagmorgen heeft de politie een hennepkwekerij met 12.188 planten opgerold in een bedrijfspand aan de Hoolstraat. Het pand is eigendom van tekstschrijver en zanger Johhny Hoes. De straatwaarde van de planten bedraagt grofweg 2 miljoen euro. Er is nog niemand aangehouden. Volgens Nelleke Popmans van de politie Limburg Noord is de eigenaar van het pand bekend, maar dat wil niet zeggen dat hij ook de eigenaar van de kwekerij is. De politie stelt een onderzoek in om de eigenaar van de kwekerij te achterhalen.

De politie had het vermoeden dat er een en ander niet klopte bij het pand, waarna agenten een onderzoek instelden. Daarbij troffen ze de kwekerij in de kelder aan, die zeer professioneel was ingericht. De kelder bestond uit vier ruimtes met hennepplanten in verschillende groeistadia. De plantage was voorzien van een eigen stroomvoorziening die werd aangedreven door een groot aggregaat.

Dit aggregaat stond in een aparte geïsoleerde ruimte. Door die isolatie was er in de omgeving niks van de bedrijvigheid te horen. En dat was niet zo gek omdat in de kelder van het pand de voormalige studio’s waren waar Johnny met diverse artiesten liedjes heeft opgenomen. Waaronder de hit ' Nederwiet' van de legendarische groep Doe Maar. Een woordvoerder van de zanger laat weten dat hij momenteel op vakantie is en niet op het bericht kan reageren. Bizar detail is dat drie weken geleden in een ander pand van Hoes ook een hennepplantage is aangetroffen. © BON - foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):