donderdag, 20. oktober 2005 - 13:04

Weg naar ziekenhuis heropend

Heerenveen

Drs. Meine Scheweer, wethouder van vervoer en verkeer, verrichtte 19 oktober jl., samen met een aantal kinderen, de openingshandeling van de vernieuwde Thialfweg te Heerenveen. De weg heeft een complete metamorfose ondergaan. Dankzij een prima samenwerking van de gemeente Heerenveen en ziekenhuis De Tjongerschans is de doelstelling van een veilige, autoluwe Thialfweg met een groen karakter bereikt.

De Thialfweg is versmald waarbij bestaande en nieuw te planten begroeiing meer ruimte krijgen. De voetpaden zijn herstraat en het asfalt werd voorzien van een gele laag. Daarnaast is een veilige oversteek van en naar de hoofdingang van ziekenhuis De Tjongerschans gerealiseerd waarbij lichtspotjes in de straat deze oversteek accentueren.

De plannenmakers vanuit zowel de gemeente als het ziekenhuis hebben gekozen voor een integrale aanpak. Dat ging om de voorbereiding, ontwerp, verkeerstechniek en realisering. Juist die integrale samenwerking was belangrijk omdat gelijktijdig met de reconstructie van de Thialfweg het voorplein en daarmee de nieuwe hoofdingang van ziekenhuis De Tjongerschans werd gebouwd en aangelegd. Beide partijen zijn van mening dat de gezamenlijke opzet goed is geslaagd. ©BON/foto: Dasfotografie-W. Vrijburg
Provincie:
Tag(s):