dinsdag, 27. september 2005 - 21:29

Wethouders Pastoor en Claassen stappen op

Eindhoven

De wethouders Pastoor en Claassen ( beide Leefbaar Eindhoven) hebben vanmiddag meegedeeld dat ze hun ontslag aanbieden aan de gemeenteraad en dus niet langer deel uit maken van het college van burgemeester en wethouders. Aanleiding voor dit besluit is het standpunt van het college over de selectie van bouwers voor de wijk Waterrijk in Meerhoven.
<BR>In een speciale vergadering kwam het college maandag tot de conclusie dat er sprake is geweest van onduidelijkheid over ambtelijk en bestuurlijk handelen en bevoegdheden. Tegen de achtergrond van die onduidelijkheid heeft wethouder Pastoor (gemeentelijke organisatie, grondbedrijf en vastgoed) onvoldoende transparant, zorgvuldig en vrij van willekeur gehandeld. De meerderheid van het college heeft wethouder Pastoor vervolgens geadviseerd zijn portefeuille ter beschikking te stellen.

Hoewel wethouder Pastoor achter zijn aanpak van deze zaak blijft staan, was het standpunt van het college voor hem aanleiding om op te stappen. Wethouder Wim Claassen (sociale en economische zaken), die ook namens Leefbaar Eindhoven deel uitmaakt van het college, trok dezelfde conclusie. Besloten is de portefeuilles van de vertrokken wethouders te verdelen over de zittende leden van B & W. ©BON
Provincie:
Tag(s):