woensdag, 10. augustus 2005 - 9:57

Wilde achtervolging eindigt op snelweg

Leiden

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn drie personen aangehouden na een wilde achtervolging. De politie zette de achtervolging in na een melding van een inbraak in een levensmiddelengroothandel. Uiteindelijk wisten de agenten de inbrekers op de snelweg A4 aan te houden.

Omstreeks 03.00 uur betrapte de politie de drie verdachten op heterdaad bij een inbraak bij een bedrijf aan de Rooseveltstraat te Leiden. De verdachten vluchtten daarop in een gereedstaande auto waarbij een politieauto werd geramd. Tijdens de wilde achtervolging die volgde, is meerdere malen geschoten. Daarbij raakten twee verdachten gewond.

De achtervolging leidde naar de snelweg A4, waar de vluchtauto van de verdachten het begaf. Bij de aanhouding bleek dat één verdachte een schotwond had opgelopen. Hij is ter behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Tijdens de achtervolging liep ook een agent lichte verwondingen op als gevolg van de aanrijding met de vluchtauto.

Bij de aanhouding van de verdachten werd assistentie verleend door omliggende politiekorpsen. De politie verzoekt getuigen van de inbraak aan de Rooseveltstraat zich te melden bij de Politie Hollands Midden bureau Leiden of via het telefoonnummer 0900-8844.

©BON
Provincie:
Tag(s):