zondag, 11. september 2005 - 20:27

Winst van ‘loverboy’ opgeëist

Zutphen

De winst die ‘loverboy’ M.A. (34) uit Zutphen heeft gemaakt met het laten prostitueren van een 18 - jarig meisje wordt geschat op 17.000 euro. Het openbaar ministerie heeft gisteren geëist dat dat bedrag van hem wordt gevorderd.

A. was zelf op de zitting aanwezig en schoffeerde de rechtbank door achterstevoren op zijn stoel te gaan zitten. Pas toen de rechter hem aansprak draaide hij zich om.

De Zutphenaar werd in april veroordeeld tot drieënhalf jaar cel wegens loverboypraktijken. Hij had het voorzien op zwakke meisjes, veelal afkomstig uit een internaat. Slechts een slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Zij zegt in vier weken tijd zo’n 8000 euro verdiend te hebben voor A. met de prostitutie. Bovendien heeft hij 10.000 van haar rekening geplunderd, nadat zij op zijn aandringen met valse papieren een lening had gesloten.

A.’s advocaat schat het bedrag dat zijn cliënt zou moeten terugbetalen op slechts 700 euro. A. heeft altijd ontkend dat hij het meisje heeft gedwongen, zij zou uit zichzelf de prositutie in zijn gegaan, beweerde hij. Tegen zijn eerdere veroordeling is hij in hoger beroep gegaan. Die zaak loopt nog.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de ontnemingsvordering
Provincie:
Tag(s):