vrijdag, 30. september 2005 - 10:16

WK droom ten einde

De WK-droom van Oranje-onder-17 is voorbij. Donderdag verloor de ploeg van bondscoach Ruud Kaiser in Chiclayo met 4-0 van Mexico. Bij de rust was de stand 1-0 in Mexicaans voordeel.
<BR>
<BR>Nederland begon de wedstrijd in het Capitan Remigio Elías Aguirre Romero Stadion bijzonder ongelukkig. Al in de 2de minuut moest Erik Pieters de geblesseerd geraakte Mike van der Kooij vervangen. Voor bondscoach Ruud Kaiser een forse tegenslag want Van der Kooij werd daardoor - Marcellis (blessure) en Buijs (schorsing) - al de derde centrale verdediger die Oranje moest missen. Het zou de ploeg in het verloop van de wedstrijd gaan opbreken.

Nederland-onder-17 verwerkte de tegenslag in eerste instantie goed, kreeg een aantal kansjes maar had in de 14e geluk toen Villaluz - na een mooie combinatie met Vela - op de lat lobde. Hoewel Nederland daarna meer balbezit hield, werden de Mexicanen steeds gevaarlijker en namen in de 32ste minuut zelfs de leiding. Aan die treffer lag een fout in de Oranje-defentie ten grondslag, die door Cesar Villaluz met een fraaie punter in de bovenhoek werd afgestraft: 0-1.

De jonge Oranje-ploeg schrok van de treffer en had even nodig om zich 'ter herpakken'. Dat lukte uiteindelijk en vlak voor rust kwam bijna de gelijkmaker op het bord. Jeffrey Sarpong had een fraaie actie in 'de zestien' en zag kans breed te leggen op Vorthoren. Deze kreeg net te weinig ruimte om te draaien en de bal rolde achter.

De tweede helft begon nog ongelukkiger dan de eerste. Een onnodig weggegeven vrije trap eindigde in een prachtige actie van Giovano Dos Santos die de achterlijn bereikte en de bal laag en hard voor het doel trok. In een poging Moreno van een treffer af te houden, gleed Erik Pieters de bal zelf achter Tim Krul: 0-2.

Voor onder-17 bleef er niets anders over dan 'alles-of-niets'te spelen. Na 51 minuten schoot Diego Biseswar net over en acht minuten later had Willem II-aanvaller Niels Vorthoren moeten scoren toen hij - vrijwel staande op de doellijn - een voorzet van Biseswar voor het intikken had. De bal ging echter rakelings naast. Het was het moment waarop Nederland had moeten toeslaan. Enkele minuten later was de WK-droom voorbij toen Cesar Villaluz (spelend voor Cruz Azul) Tim Krul opnieuw kansloos liet: 0-3.

Ook in het verdere verloop van de wedstrijd was Nederland nauwelijks minder, combineerde aardig maar was wel bijzonders schotloos. Dat laatste kon van de Mexicanen niet gezegd worden. In de laatste minuut maakte invaller Evar Guzman er zelfs nog 4-0 van.

Nederland speelt nu zondagavond om 22.00 uur Nederlandse tijd in Lima tegen de verliezer van Turkije-Brazilie.

© BON / ELF / foto:Pro Shots
Categorie:
Tag(s):