maandag, 8. augustus 2005 - 13:11

Woningen ontruimd bij uitslaande brand

Weesp

In de slaapkamer van een portiekwoning op de eerste verdieping van het Leopoldhof in Weesp was brand ontstaan. De 53-jarige bewoner wist op tijd naar buiten te komen. In verband met het risico van het overslaan van de brand naar andere appartementen, werden de overige zeven woningen uit voorzorg ontruimd. Omdat de centrale hal door rookontwikkeling niet langer begaanbaar was, werden de bewoners aan de achterzijde van het pand vanaf hun balkon door de brandweer weggehaald.

De bewoners werden tijdelijk opgevangen in het politiebureau in Weesp. De woning waar de brand is ontstaan, is verwoest. Enkele andere woningen die zich in het portiek bevonden, liepen zware rook- en roetschade op door de brand. Omstreeks 02.55 uur gaf de brandweer het sein brand meester.
Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Een 29-jarige bewoonster is met ademhalingsproblemen ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De vermoedelijke oorzaak van de brand is een brandende kaars. De bewoner van het pand waar de brand was ontstaan, is in verband met de brand aangehouden. Een onderzoek naar de exacte toedracht van de brand is ingesteld. © BON
Provincie:
Tag(s):