vrijdag, 19. augustus 2005 - 16:11

WOONMECCA presenteert ‘Loftcube’

Maastricht

Het bedrijf Loftcube BNL introduceert op de woon- en bouwbeurs WOONMECCA in Maastricht voor het eerst in Zuid-Nederland de ‘Loftcube’. De ‘loftcube’ is een luxe mobiele designwoning met het comfort van wonen in een eigen huis, maar ook met een optimale ervaring van vrijheid. Deze geheel nieuwe manier van wonen wordt op de beurs WOONMECCA voor het eerst gepresenteerd aan het Zuid-Nederlandse publiek.

Tijdens WOONMECCA wordt de Loftcube 54 met een extra hoge binnenhoogte van 2.90 m gepresenteerd. De Berlijnse designer Werner Aisslinger ontwierp de Loftcube aanvankelijk om een oplossing te bieden voor het, zeker in Nederland, nijpende gebrek aan bouwgrond in de grote steden. Met Loftcube werd de oplossing gevonden in ‘luchtgebonden’ bouwkavels. Want geen land kent relatief zoveel gebouwen met platte daken als Nederland.

Loftcube is gemakkelijk en compact. De bewoner kan zijn eigen Loftcube volledig zelf samenstellen. Door een uniek sluizensysteem kunnen meerdere Loftcubes aan elkaar worden geschakeld, tot een complete villa van 200 m2 of meer. Ook de inrichting en het meubilair kunnen aan de wensen van de bewoner worden aangepast. Loftcube biedt de bewoner de optimale vrijheid van wonen. Zo kan Loftcube als waterwoning worden gebouwd op pontons, of biedt zij een prachtig 360 graden uitzicht in het Limburgse heuvellandschap. Loftcube BNL begeleidt de bewoner van zijn eerste idee tot en met het bouwklaar maken van de bouwkavel en inrichten van de Loftcube.

WOONMECCA 2005 vindt plaats van woensdag 16 tot en met zondag 20 november in MECC Maastricht.

© BON/Foto: Loftcube BNL
Provincie:
Tag(s):