woensdag, 31. augustus 2005 - 19:16

XXXVI WORLD CUP BASEBALL

Rotterdam

Vrijdag start in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam de 36e editie van het Wereldkampioenschap honkbal. Voor het eerst is Nederland gastheer van het evenement dat in vijf stadions verspreid over het land gespeeld zal worden. Achttien verschillende landen zullen in actie komen tijdens de eerste poulewedstrijd in Almere, Amsterdam, Eindhoven, Haarlem en Rotterdam.

De grote kanshebbers voor de eindzege zijn als van oudsher Cuba en de Verenigde Staten. Outsiders voor de Wereldtitel zijn naast Colombia, Zuid-Korea ook Chinees Taipei. Daarnaast zijn de Midden-Amerikaanse landen van oudsher sterk tijdens de Wereldkampioenschappen.

Of Nederland kans maakt tegen het geweld van de grote honkballanden zal de tijd ons leren. Feit is dat Oranje veel energie zal kunnen putten uit het enthousiaste thuispubliek. Het beste resultaat van Nederland op een WK is een 6e plaats uit 14 deelnames. Het Nederlandse team heeft zijn kamp opgeslagen op het terrein van PSV in Eindhoven. Van daaruit zal het team zijn eerste wedstrijden spelen in Rotterdam en Haarlem.

©BON / Foto’s Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):