vrijdag, 7. oktober 2005 - 13:39

Zaterdag, landelijke politiedag

Amsterdam

Zaterdag zal in veel steden in Nederland de landelijke politiedag worden gehouden. Naast de politie Gelderland, Branbant zal ook de politie Amsterdam-Amstelland pakt groots uit tijdens deze dag. Op deze dag , die in het teken staat van ' Aangifte loont!' zullen op de ArenA Boulevard alle ins-and-outs van de politie te zien zijn. Er zijn doorlopend demonstraties door onder andere hondengeleiders, bike-teams, aanhoudingseenheden, waterwerper, de Mobiele Eenheid en de brand- en traangaseenheid.

Veel aandacht natuurlijk voor de kinderen die overal in, op, aan- en mee kunnen doen en diverse speciale attracties.
Behalve heel veel politiemateriaal zoals politiemotoren, surveillanceauto's en technische snufjes wordt er ook stil gestaan bij de campagne 'Uw aangifte Ons werk', het centrale thema van de politiedag. Het publiek wordt door middel van filmmateriaal, zelf digitaal aangifte doen en het aangifteproces in beeld, gewezen op de noodzaak van het doen van aangifte.
Hoofdcommissaris Welten zal rond 13.00 uur met een politiehelikopter aankomen en het publiek toespreken.

Op de Gelderse Politiedag in Nijmegen kunnen bromfietsers het vermogen van de bromfiets laten meten op een totaal nieuwe rollentestbank. Deze is momenteel volledig in ontwikkeling, maar heeft wel de benodigde certificaten gekregen. Het apparaat wordt 1 januari 2007 ingevoerd ter gelegenheid van de invoering van het nieuwe kenteken voor bromfietsers. Op de Gelderse Politiedag kunnen bromfietsers kennismaken met het toekomstige apparaat en het vermogen laten meten, zonder dat daar consequenties aan verbonden worden.
Provincie:
Tag(s):