donderdag, 25. augustus 2005 - 10:40

Zomers fruit- en oogsttfeest in de boomgaard van Oostbroek

De Bilt

Stichting Het Utrechts Landschap organiseert op zaterdag 27 augustus 10.00 – 16.00 uur a.s. het fruit- en oogstfeest in de boomgaard en bij de oranjerie van landgoed Oostbroek. Dit jaar heeft het feest een Franse tint. Nog even terug naar die ontspannen vakantiesfeer dat kan op het fruit- en oogstfeest op landgoed Oostbroek. Naast de oranjerie, waar het Winkeltje van Het Utrechts Landschap gevestigd is, is een terras ingericht. Live muziek in Franse sfeer en diverse culinaire lekkernijen maken een bezoek aangenaam.
<BR>Rondom de oranjerie is een landschapsmarkt. Het accent ligt op culinaire en ecologische producten. De Veldkeuken uit Bunnik serveert biologisch fruitgebak en brood.

Voor wie zelf brood wil bakken is molenaar Hans Kroon van de Nieuwe Molen in Veenendaal aanwezig met diverse meelsoorten. Tevens geeft hij een toelichting op de werkwijze van een koren- en pelmolen. Op het landgoed is sinds drie jaar de kloostertuin, met bloemen kruiden, in ere hersteld. Dit voorjaar zijn naast de tuin bijenkasten geplaatst. Het gevolg daarvan is voor de liefhebber verkrijgbaar, echte Oostbroekse zomerhoning. Ook kruiden uit de tuin worden verkocht. Stichting Moestuinprojecten uit Maarschalkerweerd verkoopt biologische groenten. En natuurlijk is er een fruitstal van Het Utrechts Landschap met fruit uit deze regio. In het Winkeltje van Het Landschap is naast de vaste collectie van natuurvriendelijke producten en voedingsmiddelen ook een aparte kinderhoek ingericht met informatief en educatief speelgoed. Op het fruitfeest is veel aandacht voor de kleine bezoeker. Een speciale Fietje de kabouter Trotzottenroute neemt de kinderen mee, met echte Fietjekaboutermuts, over het landgoed. Wateronderzoek, je eigen brood bakken boven open vuur, knutselen en ezelritjes maken staan ook op het programma. In het landhuis is tijdens de markt een verhalenverteller die diverse keren optreedt. De toegang is gratis.
Provincie:
Tag(s):