woensdag, 21. september 2005 - 13:49

ZvZ viert jubileum met verrassings-boottocht

Zwolle

De Zeilvereniging Zwolle (ZvZ), onderdeel van de Stichting Zwols Watersportcentrum, bestaat 70 jaar. Oprichters van het eerste uur waren de heren Zee en Denekamp. Dat gedenkwaardige moment werd gevierd met een surprisetocht waaraan ruim twintig boten deelnamen.

De tocht leidde vanuit de Zwolse haven naar Jachthaven van Veen in Hattem. Onderweg moesten de deelnemers opdrachten uitvoeren en taken volbrengen. Jan Heetjans, voorzitter van de ZVZ, kijkt met genoegdoening terug op een geslaagd evenement. ‘Zowel de tocht zelf maar ook de aansluitende wandeltocht door het mooie stadje Hattem viel bij de deelnemers erg in de smaak. In de aanloop naar dit jubileum was de dun gemeten medewerking van de gemeente Zwolle voor ons het teken om buiten de stad naar een geschikte feestlocatie te zoeken. In Hattem kregen we alle gewenste medewerking.’ De boottocht en aansluitende wandeling door Hattem werd in de namiddag afgesloten met een barbecue. Bloaskapel Pardoes luisterde het feest op met muzikale klanken.

Over de toekomst van het watersportcentrum aan de Holtenbroekerdijk is Heetjans gematigd positief . ‘De jachthaven staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. De haven wordt fors gerenoveerd, de kantine gaat tegen de vlakte, overdekte boxen komen in een andere opzet terug maar tot een forse prijsstijging zal dat vooralsnog niet leiden. De kracht van deze haven is gezelligheid en we zijn toegankelijk voor iedereen. Wel merk je de laatste jaren dat er sprake is van verjonging onder het botenvolk. De vergrijzing is een halt toegeroepen terwijl de zeilboot terrein heeft verloren aan motorboten. In de watersport is er sprake van andere uitgangspunten. Dat leidt automatisch tot ander publiek. Op dit moment hebben we 120 ligplaatsen en, inclusief donateurs, zo’n 140 leden.’

© BON/Tekst:MediaHuis Zwolle
foto: Alain de Jong
Provincie:
Tag(s):