donderdag, 29. september 2005 - 18:44

Zwaar weer in Sittard-Geleen?

Sittard-Geleen

Woensdagavond liet burgemeester Wim Dijkstra van de gemeente Sittard-Geleen weten dat hij op zoek zal gaan naar een andere functie. Zolang zal hij zich blijven inzetten als burgemeester van de Limburgse fusiegemeente. Aanstaande maandag zal hij zijn werkzaamheden weer hervatten, zo liet hij op een persconferentie weten. In een reactie van VVD-fractievoorzitter Jan Willem Pieters tegenover de Limburgse media heeft ‘Dijkstra gekozen voor een middenweg waar niemand beter van wordt’.

Volgens de burgemeester is deze oplossing de beste, maar volgens veel fracties in de gemeente ontstaat er een onwerkbare situatie.

De PVDA burgemeester nam vorige week een time-out, nadat er een motie van afkeuring tegen hem werd ingediend. Dit gebeurde toen de burgemeester zijn tegenstem liet horen bij het plan voor de bouw van een nieuwe brede basisschool in Einighausen en Guttecoven. Door de verontwaardigde reacties van het college en de raadsleden, besloot Dijkstra voorlopig een pauze te nemen om de situatie te kunnen overzien.

© BON/Foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):