vrijdag, 19. augustus 2005 - 9:38

Zware beveiliging tijdens Grand Prix Turkije

Deze maand kreeg Turkije al twee terroristische aanslagen te verduren. De veiligheidsmaatregelen voor de eerste Turkse Grand Prix zijn daarom enorm.

Er worden ruim 2000 politiemensen ingezet tijdens het weekend, dat morgen begint op het nieuwe circuit nabij de stad Istanboel. Alle wagens zullen bijvoorbeeld gecontroleerd worden, tevens zullen alle fans door metaaldetectors moeten voordat ze een plekje op de tribune mogen opzoeken.

"De oorspronkelijke veiligheidsmaatregelen die we zouden treffen hebben we verdubbeld", geeft het hoofd van de Turkse Motosport Federatie, Mumtaz Tahincioglu, aan.

Hoewel de dag van het circuitdebuut al voor de deur staat, lijkt het circuit toch nog niet 100% gecompleteerd. Afgelopen dinsdag werden bijvoorbeeld nog parkeerplaatsen gemaakt, vangrails geplaatst op de toegangswegen en bomen op en rond het circuit neergezet. Tahincioglu: "Het zal er niet perfect uitzien. Echter zijn we nu hoofdzakelijk nog bezig met de 'final touches', waarbij hoofdzakelijk dingen geverfd en schoongemaakt worden."
Categorie:
Tag(s):