maandag, 8. augustus 2005 - 17:37

Zwart schaap zorgt voor opschudding

Heerenveen

Een uitgebroken schaap zorgde zondagavond, in Heerenveen, voor nogal wat opschudding. Het beestje was waarschijnlijk overdag al uit de kudde geraakt, die het braak liggende terrein langs de Oostelijke ringweg tussen afrit centrum en afslag Schans, moet kortgrazen.

Het zwarte schaap (1 van de 2 uit de kudde van 300 schapen) doemde plotseling op toen een taxichauffeur langsreed. Deze alarmeerde de politie en ging vervolgens met meerdere voorbijgangers achter het schaap aan om ongelukken te voorkomen.

Het lukt hen om het beestje van te weg af in de berm te krijgen, waar het doodgemoedereerd verder ging waar het voor was ingehuurd: grazen dus. Toen de politie arriveerde liet de wollige viervoeter zich echter niet vangen, in tegendeel. De vier benen werden vol ingezet, de weg weer op, waar iedere automobilist verstomd op de rem ging staan, richting afslag de Schans.

Aangekomen in een woonwijk leek het er even op dat de politie het schaapje op het droge had. Echter de schijn bedroog en de achtervolging ging verder, ditmaal de veel drukkere Schans op. Wonderlijk genoeg werd het beestje niet aangereden. Deze vond de weg toch te druk en vloog een tuin in. Daar maakte de wollige echter een fout, het liep een tuin in omheind door een schutting. Door de schuttingdeur te sluiten kwam er zo een einde aan zijn avontuur. De dierenambulance heeft de wollige avonturier later die avond bij de kudde teruggebracht. ©BON/foto: DASfotografie
Provincie:
Tag(s):