donderdag, 13. oktober 2005 - 10:27

Zwolle groenste stad, Wijhe groenste dorp

Het is voor natuurliefhebbers goed toeven langs de IJssel. Het groenbeleid van Zwolle en Wijhe werd gisteren door minister Veerman bekroond met eervolle titels. Na het zaaien van zoveel groen zullen de verantwoordelijke ambtenaren er alles aan doen om de begeerde titels om te zetten in een aansprekende toeristische campagne.

Zwolle de groenste stad van Nederland en het op luttele kilometers verderop gelegen dorp Wijhe het groenste dorp van het land. Kan de provincie Overijssel zich een mooier groen scenario voorstellen? De onderscheiding voor Zwolle als groenste stad kwam als een mokerslag bij de andere genomineerde steden aan. De Overijsselse hoofdstad volgt daarmee 's Hertogenbosch op. De Zwolse wethouder Peter Pot is met bijna 100 ambtenaren verantwoordelijk voor het lokale groenbeleid. De wethouders waren aangenaam verrast, temeer daar de stad al meerdere jaren geen gif meer als verdelgingsmiddel gebruikt.

Het directe gevolg van de onderscheiding wordt vandaag zichtbaar in Zwolle. Met trots deelde de Zwolse groenwethouder, in wandelgangen ook wel Peter ‘Bloem’ Pot genoemd, mede dat vanaf vandaag de Entente Florale Fietsroute langs de hoogtepunten van het Zwolse groen is geopend. De stad had een dergelijke onderscheiding gewoon nodig. Na het debacle over de vele decibellendiscussies tijdens evenementen en de soap rond de voortgang van een nieuwe voetbalstadion voor FC Zwolle, eindelijk eens positief in de schijnwerpers. Nu maar hopen dat de stad extra bezoekers gaat trekken. De lokale middenstand is er klaar voor. Wellicht dat er een nieuw soort ‘Hulk’ van stal wordt gehaald als symbool van deze prachtige onderscheiding.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):