woensdag, 21. september 2005 - 13:58

Zwols primeur: scoot drive-in bios

Zwolle

<BR>Op 12 oktober beleeft Zwolle een landelijke primeur voor scootmobielrijders. Zij kunnen die dag in de Zwolse poppodium Hedon met hun vervoermiddel naar een film kijken. Om het unieke uitje compleet te maken wordt de catering door serveersters op rolschaatsen verzorgd.

De scootmobiel in Zwolle wint steeds meer terrein. De stad telt een kleine 700 scootmobielers die via de wet voorzieningen gehandicapten (WVG) een dergelijk voertuig in bruikleen hebben gekregen. Met een maximum snelheid van gemiddeld twaalf kilometer voldoet de gemeente ook aan de zorgplicht. Deventer is voornemens om juist op scootmobielen te gaan bezuinigen. Met een toenemende vergrijzing wordt voor een deel de toename van het aantal scootmobielrijders verklaard. Zwolle blijkt daarmee in de landelijk pas te lopen.

Om de kosten optimaal beheersbaar te houden zal er volgend jaar, bij de nieuwe ronde van aanbesteding, scherp gecalculeerd moeten worden door de diverse aanbieders van deze voertuigen. Voorlopig zitten de Zwolse scootmobielers in een goede omgeving. Er worden met regelmaat speciale tochten voor de scootmobiel georganiseerd en binnenkort krijgen deze groep van verkeersdeelnemers zelfs de kans om met hun voertuig naar een speciale bioscoop te gaan. Een initiatief dat door de gemeente Zwolle met enthousiasme is ontvangen.

© BON/Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):