maandag, 20. maart 2006 - 14:08

1 Logistieke Brigade krijgt nieuw embleem

Apeldoorn

Tijdens een feestelijke ceremonie in de Americahal in Apeldoorn wordt dinsdag 21 maart het nieuwe embleem van 1 Logistieke Brigade gepresenteerd. De Commandant der Landstrijdkrachten, generaal Peter van Uhm, reikt het mouwembleem uit aan alle militairen van 1 Logistieke Brigade. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de brigade dat alle militairen bij elkaar staan aangetreden tijdens een ceremonieel appèl.

Na grootscheepse reorganisaties binnen de landmacht kreeg het voormalig Divisie Logistiek Commando (DLC) in maart 2005 een nieuwe naam, namelijk 1 Logistieke Brigade (1Logbrig). De brigade bestaat in totaal uit zes verschillende bataljons en compagnieën en telt bij elkaar ongeveer 4000 militairen. De brigade biedt operationele logistieke ondersteuning aan alle onderdelen van de landmacht en bij alle grondgebonden operaties voor heel Defensie.

De brigade vertegenwoordigt drie disciplines: Bevoorrading en Transport, Onderhoud en Herstel en tot slot Geneeskundige Verzorging. Logistieke ondersteuning is bij elke oefening, operatie en missie nodig; dit betekent dat personeel van 1 Logistieke Brigade altijd en overal ter wereld inzetbaar en aanwezig is.
Provincie:
Tag(s):