vrijdag, 28. april 2006 - 10:58

10 Vrachtwagen-chauffeurs gepakt tijdens controle

Venlo

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag, donderdag en vrijdag diverse vrachtwagencombinaties aan een controle onderworpen. De controle vond plaats op de rijksweg A67 in de gemeente Venlo.

Er werden 10 vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor uiteenlopende overtredingen. Er zijn drie rijverboden opgelegd. Eén vrachtauto vervoerde boomstammen die onvoldoende waren verankerd; één vrachtwagen had een onberemde as en één chauffeur had onvoldoende rust genoten.

De controle vond plaats in het kader van een politioneel samenwerkingsverband in de Benelux, genaamd ‘EURegio’. De Unit Transport & Milieu Controle van het KLPD controleerde 14 Nederlandse -en 14 buitenlandse vrachtwagen op het terrein van Rijkswaterstaat in Venlo. Alle bestuurders ondergingen een blaastest. Er werd geen alcoholmisbruik geconstateerd.

In vijf gevallen was er sprake van een overtreding van de Arbeidstijdenwet. Eén bestuurder kreeg een rijverbod en één buitenlandse bestuurder diende voor de door hem gepleegde overtreding meteen te betalen. In twee gevallen was er sprake van een overschrijding van de aslast en dienden de chauffeurs de overtollige lading af te laden. Eén Belgische vrachtwagen had een onberemde as. Eén Duitse vrachtwagen had teveel speling op de koppeling. Een Nederlandse vrachtwagen vervoerde boomstammen die onvoldoende waren vastgezet.
Provincie:
Tag(s):