zondag, 10. september 2006 - 12:41

100 Bedrijven gedupeerd na sabotage netwerkstation

Blerick

Door de sabotage van een netwerkstation van KPN aan de Columbusweg in Blerick, zijn ongeveer 100 bedrijven op het bedrijventerrein Tradeport West sinds zondagochtend afgesloten van het telefoon- en dataverkeer. KPN verwacht in de nacht van zondag op maandag de voorzieningen te kunnen herstellen.

Via de vaste telefonie zijn de hulpdiensten voor de bedrijven niet bereikbaar, maar wel via de mobiele telefoon. Omdat nu mogelijk ook alarmsystemen niet goed werken, zal de brandweer extra alert zijn als er meldingen uit dit gebied komen. De politie heeft met beveiligingsbedrijven afgesproken vanavond en vannacht verhoogde aandacht te schenken aan het bedrijventerrein in de vorm van extra patrouilles. Ook zijn pinbetalingen bij pompstations momenteel niet mogelijk. De gemeente Venlo, hulpdiensten en KPN proberen zoveel mogelijk bedrijven te bereiken en op tijd te waarschuwen, zodat zij noodzakelijke maatregelen kunnen nemen.

De storing is zondagochtend rond 05.00 uur ontstaan toen onbekenden een netwerkstation van KPN aan de Columbusweg hadden gesaboteerd. Hierna werd er een bedrijfsinbraak gepleegd bij het bedrijf DHL op de Dirk Hartogweg. De inbrekers reden het terrein op, maakten een gat in het hekwerk en wisten één van de loodsen binnen te dringen. Daarbij is een onbekende hoeveelheid goederen weggenomen.
Provincie:
Tag(s):